söndag 24 maj 2015

Dags för en ny soffa till bättre pris än i affären?

Skulle du vilja köpa en soffa (eller kontinentalsäng) billigare (upp till 70% lägre pris än i affär), direkt från tillverkaren, och dessutom få den fritt hemlevererad inom bara ett par dagar, så kan sajten SoffaDirekt.se vara ett bra alternativ. Jag tycker att det är en lysande idé.

Vill man inte köpa grisen i säcken, så att säga, utan få möjlighet att provsitta olika soffor, innan man bestämmer sig, så finns dessutom också den möjligheten om man bor i närheten av Göteborg, Norrköping eller Värnamo.

Samtidigt kan man då även passa på att känna efter om de luktar starkt av kemikalier. Det är tyvärr allt fler som blir sjuka av de kemiska medel som används, inte bara på kroppen och i hemmet i form av parfymerade produkter, utan även på nya möbler, från flamskyddsmedel till kemiskt skydd mot småkryp vid frakt från ett annat land. Maj råkar vara Multiple Chemical Sensitivity Awareness (MCS) month, därför vill jag passa på att rikta lite fokus mot den frågan.

Jag hittar tyvärr ingen info på hemsidan om vad detta företags soffor innehåller, om de är hyfsat fria från kemikalier så vore det ett mycket hett säljargument för dem att lyfta fram. Är de inte det så är de säkert inte sämre än andra tillverkares soffor ur den synvinkeln. De verkar hålla en hög kvalitet rent generellt om man tittar runt på sidan, fräsch och fin design, och jämförelsevis bra priser som sagt. Vågar man hoppas att de har tänkt på detta med kemikalier också?

Jag skulle önska att alla möbeltillverkare vill ta sig an utmaningen att fundera ett varv till på hur man kan göra sina produkter mer miljö- och hälsovänliga. Det är en - förhoppningsvis bestående - trend som pågår nu med allt mer eko och reko produkter överlag, från mat till kläder och prylar.

Jag hade velat posta några bilder på snygga soffor och fåtöljer från sajten, men det gick inte att ladda ner dem från hemsidan. Men visst är särskilt de här i vintagestil häftiga:

http://www.soffadirekt.se/sv/artiklar/retro-25-sits-tyg-svart-gra.html

http://www.soffadirekt.se/sv/artiklar/cardiff-fatolj-vintagelader-brun.html


#blogg100 #soffa #möbler

Inlägget är sponsrat av SoffaDirekt Scandinavia AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar