lördag 22 augusti 2015

Ladda upp för en hälsosam höst!


De varma dagarna kom äntligen och gav oss lite hett efterlängtad sensommarvärme, men solen dröjer sig kvar allt kortare på kvällarna, och flyttfåglarna har redan börjat rikta näbbarna söderut. Semestrarna är slut för de flesta och skolorna har startat för barnen, med nya spännande terminer. 

Nu gäller det att hitta tid och inspiration även i vardagen för att behålla sommarhälsan (eller få till en rejäl dos höst- och vinterhälsa) så länge som möjligt.

Ge inte upp de goda sommarvanor som du förhoppningsvis har skaffat dig, t.ex. att dricka extra mycket friskt vatten, som hjälper kroppen att bli av med toxiner, och knöka in minst en halvtimmes daglig motion (det kan vara så enkelt som en promenad på lunchen) i dagsljus och frisk luft....

Fortsätt också att äta mycket färska grönsaker och oprocessad mat så långt det är möjligt, d.v.s. mat lagad från grunden av bra och rena råvaror (helst ekologiska). Äter du gluten, mjölkprodukter och socker, men känner dig inte i toppform, så kan det vara värt att sluta med allt detta och se om du mår bättre. Jag vet flera som har blivit helt friska från ganska svåra sjukdomar på så sätt. Man behöver inte vara sjuk för att märka skillnad ganska snabbt. Men ge det minst tre månader, sen vill du antagligen inte gå tillbaka till nån onyttig mat igen...  ;-)


En klar tidssparare blir det att handla produkter för skönhet och hälsa på nätet istället för i fysiska affärer. Det blir också vanligen billigare. Jag brukar använda mig av två bra nätapotek, där det även finns rabattkoder som man kan få fri frakt eller rabatt på produkter med. Här hittar du bra erbjudanden och rabatter från Apotek Hjärtat och Apotea

Apotek Hjärtat har t.ex. alltid ett bra pris på sitt eget märke av C-vitaminer som stärker immunförsvaret, och B-vitaminer och mineraler i brustablettform, som ger välbehövlig extra energi. De har just nu en kampanj på 20-30% för utvalda vitaminer och kosttillskott, t.ex. B-vitaminer från Berocca och Silicea som är bra för hår, hud och naglar. 

Apotea hittar man ofta trevliga produkter till kampanjpris, t.ex. säljer de just nu en massa olika veteprotein med kort datum (som passar bra efter träningen), och mumsigt godis av choklad och lakrits (som passar ännu bättre efter träningen)... 

Jag har även handlat mycket hos Yves Rocher genom åren, för att jag gillar deras naturliga skönhetsprodukter (klicka på länken för att ta del av olika rabattkoder även hos dem). De har alltid många bra erbjudanden och förmånliga priser. Just nu har de rea på en massa produkter som kostar max 50 kr.


Har man tid och vill pyssla ihop lite ekologiska och hudvänliga produkter själv, istället för att beställa precis allt färdigt, så kan man t.ex. röra ihop sin egen deodorant. Det är väldigt enkelt.

Blanda lika delar (t.ex. 0,5 dl av varje) av kallpressad extra virgin kokosolja (smält i vattenbad eller varför inte smält av solen), och bikarbonat (eventuellt kan hälften av bikarbonatet bytas ut mot potatismjöl) i en glasburk. Häll om du vill i en skvätt doftande essens som t.ex pepparmintsolja (finns på Apotek Hjärtat till jul, kanske även nu). Rör om. Klart. Et voilà - där har du en naturlig deodorant som håller hela dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar