torsdag 13 november 2014

Mirakelkurer för magen och mitokondrierna!

Lyssnade på en intervju idag från ett seminarium om autoimmuna sjukdomar, läkaren som intervjuades heter Michael Ash och han talade om "The gut and immune system connection".

Intervjun ligger troligen inte längre kvar gratis, men man kan lyssna på andra intervjuer utan kostnad ett par dar framåt. Registrering krävs här: http://autoimmunesummit.com/

Tänkte tipsa om guldkornen ur det.

Han kom med ett enkelt recept på äpple (viktigt att skalet var kvar då det innehåller ett potent ämne), kanel (antiinflammatoriskt samt reglerar blodsockret) och russin (för smakens skull), som man skulle hacka och blanda och äta varje dag i två veckor. (God medicin!) Detta skulle återställa de goda magbakterierna snabbare än probiotika! Man kan även lägga till yoghurt (och ta bort russinen om man tycker det är för sött). I början kan man äta tre äpplen om dan, och sen minska ner det. Det var lite svårt att höra vad han sa, det var ganska dåligt ljud rakt igenom.


Korsblommiga grönsaker skulle också vara bra för immunförsvaret (ibland hör man att det skulle vara dåligt för sköldkörteln, men då får man äta det i väldigt stora mängder). Blomkål, broccoli, lök, kål...etc.

Han tipsade även om hur man kan hela mitokondrierna, som det blir vajsing på vid de flesta autoimmuna sjukdomar, och även som en naturlig men mindre önskvärd del av åldrandet. Detta genom att äta betydligt mindre än vanligt en del dagar, 1-2 ggr/v (så pass att man känner sig hungrig under hela dagen, och maten man petar i sig ska vara nyttig och helst ekologisk - sallad på färgglada grönsaker, soppa på hönsbuljong, lax, ägg, avocado, korsblommiga grönsaker). Dessutom ska man träna måttligt samtidigt, så att hjärthastigheten ökas, en promenad kan räcka. Detta skulle hjälpa mitokondrierna att förnyas, så man får energi. Även vissa sorters fett och antioxidanter som Q10 kan hjälpa till.

6 kommentarer:

 1. Takk for tips! Dette er jo enkle og ufarlige tips og så håper vi at de hjelper :)

  SvaraRadera
 2. Ja, verkligen! Ett annat föredrag som fortfarande ligger uppe och kan ses/läsas, om kroniska infektioner - skulle jag kalla banbrytande!

  SvaraRadera
 3. Kan tipsa om: http://www.vikt-igt.com/

  SvaraRadera
 4. Va roligt att hitta hit och att du hittade mig! Intressant om äpple och kanel, jag Jag har instinktivt varit sugen på det det senaste och behöver verkliga probiotika efter nödvändig antibiotikakur. Tack för tips, ska kika runt på bloggen mer när jag orkar! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, äpple och kanel är gott, är också ofta sugen på kanel....men har glömt bort äpplena i kylskåpet en längre tid....dags att gräva fram dem nu kanske...innan de vandrar ut själva. :-)

   Radera