söndag 1 oktober 2017

L'OR Espresso - ett guldkaffeJag hade glädjen att bli buzzador för L'OR Espresso, nya kaffekapslar av aluminium för nespressomaskiner!
De tillverkas av UTZ-certifierade kaffebönor, med fokus på sociala och miljömässigt hållbara metoder för kaffebönderna. Ett guldkaffe på mer än ett sätt alltså (or betyder guld på franska)! 
                 Det passade extra bra i höstmörkret och kylan med värmande megastark espresso!

För skojs skull testade jag kaffet ur kapslarna i en äkta retrobryggare också. Resultatet blev riktigt bra, smakar som en espresso ska, minus en del av creman.Fick testa två smaker, med olika styrkor, Ristretto (11) och Profondo (8). Tycker att det var stor skillnad smakmässigt, Ristretto som är mycket kraftfull och kryddig, var i starkaste laget för min smak, trots att jag gillar intensiva kaffesmaker (men när huvudpoängen är att vakna, så funkar den excellent). Den lite mildare Profondo, med toner av lakrits och rostade mandlar, var min favorit av dessa två, men båda var riktigt goda. 
Jag är även nyfiken på de övriga smakerna, Splendente (med citrus), Mattinata (mitt nya morgonkaffe?), Forza (som utlovar eldig ek och lakrits, jag är ju svag för just lakrits), och Supremo (med smak åt bl.a. mörk choklad - mmmm - och nötter).  


#LORespressoBuzz #LORespressoSverige #buzzador

1 kommentar:

  1. Hej, jag har ett helt ny espresso sicer espressomaskin från 1984 med alla papper och kartong, aldrig använd, vid intresse ta kontakt med mig

    SvaraRadera