torsdag 10 augusti 2017

Ångstrykjärn från PhilipsJag fick turen att som Buzzador testa ett rykande nytt strykjärn, en innovation på strykjärnsfronten, minst sagt! Blev otroligt glad över det! :-)

Det är ett tungt och gediget strykjärn som ger ett lyxigt intryck, tar dock en del plats i anspråk även när det inte används. Men väl värt att göra plats för om man stryker ofta. Medan det används känns det inte så tungt som man kan tro när man lyfter det, särskilt när det är monterat i sin behållare, då det vilar mot underlaget så man inte behöver använda särskilt mycket muskelkraft.

Det är lite omständligt att hälla i och tömma ur en massa vatten i den stora behållaren varje gång, samt pillrigt att få in slangen i sitt fäste. Men det kan man leva med.

Man behöver inte ställa in temperaturen på det, det känner av lämplig temperatur själv. Så det är rent strykmässigt mycket lättanvänt, om än lite läskigt och ovant i början att lämna det på strykbrädan med botten ner (något annat går inte), eller ställa det i sitt medföljande plastkärl för avkalkning. Hoppas man inte av en ren reflex gör så med ett vanligt strykjärn när man har vant sig vid detta!

Har testat alla funktioner, och gillar eco-läget bäst, känns bra att spara energi.

Det ångar dock extremt mycket från det, särskilt under avkalkningen då hela köket fylldes av ånga, samt har ett jobbigt högt och gällt pipljud då, och även ett kraftigt ångljud medan det används, men plaggen blir otroligt släta snabbt, även linne som annars kan vara lite knepigt. Bomull stryker det lika galant.

Det är väldigt smidigt att inte behöva ändra temperatur, men frågan är om det inte hade varit bra att kunna sänka den snabbt när man byter från tåliga plagg till mer ömtåliga.

Jag vet inte om jag vågar stryka något i siden med det mer, då båda sidenplaggen (tyvärr två favoriter) jag testade det på, väldigt snabbt och lätt, ingen lång stunds strykning alls, fick bruna fläckar som ser ut som brännmärken. :-( Möjligen är det snällare mot sidenplagg om man stryker dem i vått tillstånd, så kan man göra med vanliga strykjärn, men jag har inte vågat testa att göra det med detta, vet inte hur det reagerar på fuktiga plagg när det ställer in temperaturen, den kanske blir alldeles för hög? Vore glad för ett svar från Philips om det, så det inte riskerar att förstöra fler plagg.  

I övrigt ger jag det bara plus, massor av plus, oändligt många plus. Är glad att ha fått testa det, det kommer att användas ofta även framöver, särskilt för tuffa skrynkelplagg som vanliga strykjärn inte lyckas få helt släta. Har aldrig varit med om effektivare strykning än med detta strykjärn, då har jag ändå många decenniers erfarenhet av olika modeller. Detta är i en klass helt för sig! Toppklass!

#PerfectCareCompactbuzz  #philipsnordics  #buzzador

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar