tisdag 26 april 2016

RynkebydryckerJag blev utvald för att testa nya fruktdrycker från Rynkeby. Roligt, tyckte jag, som alltid när man får vara buzzador för nya produkter!

Tills jag äntligen fick tag på dem (de fanns bara i en affär i stan, allra längst bort från där jag bor dessutom).

Att kalla det fruktdryck är väl att ta i, de innehåller bara kring 3% fruktextrakt (det gäller fläder, granatäpple och päron hade liknande låga siffror). Det kanske är därför som namnet skrivs på engelska, för att det inte är tillräckligt mycket frukt i dem för att få uppkallas efter den äkta varan på svenska enligt livsmedelsverkets regler?

Inte nog med att de inte innehåller nästan nån frukt alls, de innehåller desto mer citronsyra, som görs av svartmögel. Jättemysigt att dricka rester av mögel, verkligen! Önskar att detta ämne skulle tas bort från precis alla livsmedel. Många är allergiska/överkänsliga mot det och blir sjuka av det.Tyvärr såg jag inte att det fanns i alla sorter utom fläder, i så fall hade jag skippat att smaka på de andra.

Tycker inte direkt att det finns nåt behov för fler såna här nästan fruktlösa "fruktprodukter" på marknaden. Varför inte göra drycker som innehåller rikligt med rena, helst ekologiska, råvaror, utan mögel och onödiga tillsatser, givetvis? Det är liksom det som efterfrågas allt mer i vår tid. (Där fick ni ett hett tips, alla tillverkare!)

Skulle jag ge dryckerna enskilda betyg skulle de med mögel i få 1 av 5, fläder får 3 av 5 som tack för att de skippade citronsyran i den, och för att den smakar bra. Men fruktbristen då? Nej, bättre kan ni, mycket bättre! 97% bättre!#Rynkebyfruitdrinkbuzz #buzzador

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar