torsdag 25 februari 2016

Arla Ko Ekologisk Ost

Jag hade glädjen att komma med i Buzzadorkampanjen för denna goda ost! Älskar verkligen ost i alla dess former, från cheddarostbågar till färskost, lagrad ost och kittost... Att denna är ekologisk gör den inte precis sämre!

Två sorters ny ekoost finns det, och det var väldigt svårt att välja bara den ena, stod länge och velade medan jag läste om smakskillnaderna på paketen, det lutar åt att jag köper den andra sen!


Tidan är en rundpipig ost med mild smak. Namnet har vi tagit från orten Tidan i Västergötland, vars lokala mejeri var bland de första som gjorde fyrkantiga ostar. Idén till dessa ostar hämtade de från mejeriet i Hova några mil bort. Tidan är en ekologisk och frisk ost med inslag av sälta. Perfekt för hela familjen.
Hova är en grynpipig ost med mild smak. Den är vår hyllning till Sven Fenelius, den stora ostinnovatören från Hova i Västergötland. Det var han som uppfann den fyrkantiga osten.  Hova är en ost i Sven Fenelius anda – ekologisk, med mild och aromatisk smak. Perfekt för hela familjen

Jag valde i alla fall till slut Tidan. En otroligt god ost med många möjliga användningsområden.
Testade den på majsbröd, på fullkornsbröd (jag glutenprovocerar just nu, så det passade extra bra med en ost till brödet även av den anledningen), och smält i mat.

Kan ju säga att det aldrig blev färre än 6 skivor ost på en smörgås åt gången... Verkligen supergott att äta den i ett tjockt lager...! :-)

#Arlaekologiskost #Arlako #Buzzador


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar