tisdag 24 november 2015

Test av Sportsmarts knäskydd Basic

Jag fick testa knäskyddet Basic från Sportsmart.se som ger stöd, värme och kompression.


Tycker att det är snyggt och ser välarbetat ut. Man får genast intrycket att det är en stabil kvalitetsprodukt.

Dock hade jag problem med storleken. Enligt tabellerna på deras hemsida skulle storlek S passa mig och t.o.m. vara lite i största laget, men när jag fick hem det så satt det supertajt, så det gjorde ont och inte ens gick att böja knäet.

Skrev om detta till dem efter att ha kämpat ett tag med att vänja mig (det gick inte!), och de var väldigt snälla och bytte till ett i storlek M, som dock också satt relativt tajt, men det går att ha på kortare stunder, så det har jag haft. Tycker att det blir en positiv skillnad vid kortare användning nån timme per dag max.

Så det känns sammantaget som att jag kan rekommendera skyddet, men att man kanske bör satsa på en lite större storlek än man brukar ha i vanliga fall för att det ska bli optimalt. Just nu har de extrapris på detta skydd, 199 kr istället för 299 kr.

Har för en tid sen trillat med cykeln och gjort illa bl.a. knäna (skrapat upp det ena, med ett blodigt och varigt sår som påföljd, som tog två veckor att läka). Kunde inte ha skyddet på under den akuta smärtan, men nu ska jag testa igen, när det är lite bättre med knäna, som nu bara gör halvont jämfört med innan.

Har dock fått extremt ont i hälen istället, troligen p.g.a. felbelastning under den mest akuta knäskadetiden. Önskar att de hade mjuka häldynor också som avlastar trycket på hälen... Hittar flera inlägg för hälsporre, men jag har drabbats av en rejäl slemsäcksinflammation, så jag vet inte om samma typ av inlägg funkar, jag har mest ont på en punkt längst bak på hälen, samt att det känns domnat under hela hälen. Den ursprungliga skadan hade just nästan läkt, när en pensionär plötsligt kom med full fart med sin rullator i en affär och råkade träffa den skadade hälen, och fick mig att se stjärnor igen... 

Har hoppat omkring på tå som en prima ballerina i flera dar nu, och inflammationsdämpande läkemedel gör tyvärr ingen skillnad längre efter skada nummer två på samma ställe, det gör ohyggligt ont även med dem. Ormsalva hjälpte inte heller. Och inte ett hett bad. Och bara man nuddar hälen mot golvet eller mot ett lakan så känns det som att köra ett spjut från hälen och upp mot knäet. Tips mottages tacksamt!

Funderar på om Sportsmart kanske har nåt hälinlägg som skulle kunna påskynda läkningen av den nya hälskadan, som jag kan få testa? Lovar att ingen i det här landet har mer ont i hälen just nu än jag, så funkar det så kommer jag att vara dem evigt tacksam... ;-)

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar