onsdag 17 december 2014

Test av en LOPPIblogbag från Coop!

Blev utvald som testperson för nya och klassiska produkter från Coop Änglamark, mellanmål för barn! :-)

Det bestod av spännande klämflaskor med frukt- och grönsakspuréer (Klämmis och Knölis), majskrokar, samt fruktdrycker. Allt är ekologiskt och kravmärkt (det storgillas). Majskrokarna är glutenfria (jippi!), och klämprodukterna har inget tillsatt socker (storgillar ännu mer!).Klämmis Äpple, banan, jordgubbar, hallon och svarta vinbär: En len röd puré med smak av äpple, banan, jordgubbar, hallon och en liten smak av svarta vinbär. Len konsistens.

Klämmis Äpple, banan, aprikos, persika och mango. En len slät gul puré med härlig smak av äpple, banan och aprikos/persika och en liten avslutande mangosmak. Len konstistens.

Knölis Äpple, sötpotatis, morot och palsternacka. En fin len, slät orange puré, med en smak av morot, sötpotatis, äpple och palsternacka. Lite mindre sötma i smaken. Len konsistens.


Ekologiska majssnacks av majs och solrosolja. Majskrokarna är glutenfria.


Ekologisk fruktdryck med äppel- och päronsmak. Utan tillsatt socker.
Mina favoriter (och de jag tror att små barn gillar bäst också), var Klämmis och Knölis. Mycket gott och det kändes som ett ovanligt nyttigt mellanmål i och med att det är både osötat och ekologiskt. Enda nackdelen var att de tog slut för fort! ;-)

Fruktdryckerna var också goda och uppfriskande, testade dem som måltidsdryck. Praktisk ta-med-förpackning med sugrör!

Majskrokarna var oväntat stora, så jag funderade mest på hur bra de egentligen passar för små barn, med tanke på kvävningsrisk och så... Trodde att de skulle vara ungefär som ostbågar i storlek, men de var mycket större. Dessutom smakade de ingenting (lite lätt och mild kryddning som passar barn hade nog inte varit fel), och de var lite sega och kändes plastiga att tugga på.

Som helhet får testpaketet hur som helst toppbetyg av mig, för puréerna och dryckerna väger upp det som saknades hos majskrokarna.

#loppiblogbag #coopänglamark
  

3 kommentarer:

 1. Jag vill bara tipsa dig om min julkalender. Varje advent fram till jul hittar du en roliga tävling! Senaste luckan hittar du här: http://alicelindstrom.se/2014/december/lucka-3-2.html#comment

  SvaraRadera
 2. Vinnaren av lucka 19 o 20 är uppe på bloggen.
  Så kika in o se om DU vann. Om du inte vann är det bara att vara med i nästa tävling. Tänk dock på att det bara är 4 luckor kvar så passa på!!!

  SvaraRadera
 3. Sv: Vad roligt att du är med och tävlar i dagens lucka! :) Lycka till och hoppas du får en bra kväll!

  Ofta jag inte har det, måste fixa det! :)

  SvaraRadera