lördag 11 oktober 2014

Jordärtskocka med himmelsk sås och quinoa


Bilden gör inte riktigt denna fantastiska skapelse rättvisa. Det är nog mitt godaste recept hittills. Menyn har nått nya höjder i min hemmarestaurang, där jag annars är expert på fyra nyanser av vidbränt. Visste inte att nåt kunde smaka så gott. Hade lätt passat på en lyxrestaurang...

Enkelt är det också. Det här behövs, och så här gör du:

300 g (helst ekologiska) jordärtskockor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja att steka i
2 dl vatten
1-2 msk kalvfond
1 tsk chipotlesås (chili och vitlök)
2 dl tjock grädde, 26%
2 dl frysta räkor
1 krm svartpeppar
1 krm salt

Skala och skär jordärtskockorna i små bitar. Skala och hacka/pressa lök och vitlök. Fräs allt tillsammans i olivolja tills det är lätt gyllenbrunt. Häll i kalvfond och vatten, koka i c:a 15 minuter. Häll sedan på chipotlesås, grädde, räkor och låt koka upp och stå och puttra en stund. Smaka av med salt och peppar. Koka under tiden quinoa (om du lyckas få tag på det, en galen amerikan har tydligen köpt upp hela lagret, så det är slut hos leverantören tills det kommer en ny skörd, förutsatt att inte den också köps upp av samma person...). Klart! Godare blir det inte, så njut av varje tugga!

http://www.middagshjalpen.se/ http://lornajane.shapemeup.se/2014/10/08/tavling-nourish-kokbok-mnblife/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar